Brancin ”Pico di galo”

by | mart 18, 2015

brancin

Potrebno je:
– 200 g fileta brancina, pola tortilje, 50 g paradajza, 10 g crvenog luka, 50 g paprike, sok lajma, korijander, so, biber, malo rukole, maslinovo ulje, halapenjo papričice (ako ne uspete da u prodavnicama nađete meksičke papričice, zamenite ih domaćim ljutim).

Priprema:
– Najpre pripremite salsu, tako što ćete sitno iseckati paradajz, crveni luk i papriku, pa dodati sok lajma, sitno sečen korijander, biber i halapenjo papričice. Poželjno je da salsa pre služenja stoji bar sat, da bi povrće koje se u njoj nalazi pustilo sokove.
– Filet brancina osušite, posolite i ispecite na gril-tiganju. Vodite računa o tome da se ne prepeče (dovoljno je 4-5 minuta sa svake strane).
– Pre serviranja, tortilju isecite na komade željene veličine i opecite na tiganju (za to je dovoljan minut).
– Slažite parče tortilje, malo salse, filet brancina, pa tortilju, salsu… Neko na tanjir stavi polovinu tortilje, preko nje salsu, a onda položi filete brancina.

Savet plus:
– Kad god se peče riba, tiganj treba da bude dobro zagrejan. U tom slučaju, čim se riba spusti u njega, stvoriće se korica, koja će je čuvati od lepljenja za dno.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Queen’s Astoria Design Hotel, Milovana Milovanovića 1, Beograd, tel. 011/360-51-003

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: