Pohovani feta sir u sosu od pomorandže
Potrebno je:
-1 kriška feta-sira (100-120 g), 1 jaje, malo brašna, malo susama.
Za sirup:
– pola čaše vode, pola čaše šećera, jedna kašika meda, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, 2-3 koluta sveže ljute paprike, 2 koluta pomorandže s koricom (isečena na četvrtine).
Priprema:
– Krišku feta-sira stavite u brašno, potom u razmućeno jaje, pa u susam.
– Vodite računa o tome da se kriška ne slomi i da u potpunosti bude prekrivena susamom.
– Pržite je u tiganju ili fritezi, najviše dva minuta. Potom je stavite na papirni ubrus, koji će upiti višak masnoće.
– Zalijte je sirupom, koji se pravi tako što se svi navedeni sastojci kuvaju u istoj posudi, sve dok tečnost ne počne da ključa i da se zgušnjava.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: TAVERNA PIATAKIA, www.tavernapiatakia.com, 065/269-69-96