Svinjski vrat mariniran u crvenom vinu
Potrebno je:
– 1 kg svinjskog vrata bez kostiju, 2 dl crvenog vina, 10 g semena korijandera, so, biber, 1 kg crvenog luka, 200 g šećera, 0,7 dl sirćeta balzamiko, malo maslinovog ulja, 3-4 lovorova lista.
Priprema:
– Isecite meso na šnicle (debljina 2 dm), stavite ih u posudu i prelijte crvenim vinom.
– Dodajte izblendirano seme korijandera, posolite i pobiberite, a zatim meso ostavite jedan sat.
– Za to vreme isecite crveni luk (sitno, na rebarca), propržite ga na maslinovom ulju, a kad omekša, dodajte balzamiko, šećer i lovorov list.
– Snizite temperaturu na minimum i ostavite da se krčka sve dok se šećer ne istopi a tečnost ne ispari.
– Meso pecite na roštilju ili tiganju, a zatim ga servirajte s crvenim lukom i krompir-pireeom.
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: TAVERNA PIATAKIA, www.tavernapiatakia.com, 065/269-69-96