Meso sa sosom od višanja

by | april 5, 2015

meso sa sosom od visanja

Za 4 osobe
Priprema: 45 min.
Mrsno jelo

Sastojci:
– 1 obareno pile iz supe
– obareno povrće iz supe
– 3 jajeta ulje
– 200 g brašna
– 200 g prezle

Za sos:
– 50 ml ulja
– 2 kašike brašna
– 150 g višanja iz kompota
– voda po potrebi
– mešavina začina

Priprema:
1. Obarenu piletinu preostalu iz supe iseći na krupnije komade.
2. Komade mesa uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Posebno u manjoj šerpi ugrejati ulje pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim sipati višnje iz kompota bez koštica i sve zajedno kratko propržiti.
4. Postepeno dolivati vodu i neprekidno mešati dok se ne dobije sos željene gustine.
5. Sos od višanja poslužiti uz pohovano meso i bareno povrće.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept i foto: Bakina kujna

Tagovi: