Macarons
Potrebno je (za testo):
– 2 belanceta, 80 g sitno mlevenih badema, 120 g šećera u prahu, 50 g šećera, prehrambena boja po želji.
Priprema:
– Bademe blanširati i sameleti ih u fini prah.
– Prosejati bademe i šećer u prahu da nema mrvica.
– Umutiti belanca. Prilikom mućenja, postepeno dodavati kristal šećer.
– Sledeći korak se zove macronnage. Lagano umešati belanca u smesu badema i šećera. Umešati boju po želji.
– Smesu izručiti u dresing kesu i istisnuti masu na oko tri centimetra na pleh obložen papirom za pečenje.
– Ostaviti ih da se suše oko pola sata.
– Macarons peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 13-15 minuta.
Potrebno je (za fil):
– slatka pavlaka, crna ili bela čokolada.
Priprema fila:
– Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, dodati crnu ili belu čokoladu i mešati dok se masa ne izjednači.
– Po želji, možete dodati aromu narandže, limuna…
Pripremila: Brankica Treskavica
Foto: Tintolino Family
Info: Tintolino Family, www.tintolinofamily.com, tel. +381/1141-28-015, mob. +381/6325-57-57