Teleći pikantni štapići u sečuanskom sosu
Potrebno je (za jednu osobu):
– 180g telećeg mesa, 30 g praziluka, 30 g crnog luka, bambusovi izdanci, paprika babura, soja sos, prstohvat gustina
Za pirinač s jajima:
– 200 g belog barenog pirinča, praziluk, crni luk, jedno jaje, začin C i ulje.
Priprema:
– U zagrejani vok s uljem stavite teletinu isečenu na rezance koju ste prethodno dodali malo soja sosa.
– Dok se teletina dinsta, u posebnu činiju dodajte povrće: praziluk, crni luk, bambusove izdanke, papriku, soja sos i prstohvat gustina.
– Kada se teletina proprži, ocedite višak ulja iz voka i dodajte ljuti sos i povrće.
– Dinstajte kratko, a zatim gotovo jelo servirajte na dekorisanom tanjiru.
Pirinač:
– U zagrejan vok sipajte malo ulja, dodajte jedno jaje i dobro izmešajte.
– Potom ubacite pirinač, praziluk, crni luk i začin C.
– Sve dobro izmešajte i servirajte u manjoj činiji.
Razgovarala: Marina Luković
Foto: Mladen Sekulić
Infot: Restoran Sečuan