Pad Thai

by | april 23, 2015

pad thai

Potrebno je:
– 200 g pirinčanih rezanaca, 50 g piletine tanko isečene, 2 jajeta, 1 kašika suvih škampa, 1 kašičica mlevenog kikirikija, 5 čenova belog luka sitno sečenog, 4 kašike tamarind soka, klice, 1 stabljika mladog luka, 30 g tofua, 3 kašike ulja od soje, 2 kašike sosa od ostriga, 0,5 dl vode, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soja sosa (po potrebi).

Priprema:
– Najpre potopite rezance u hladnu vodi i nakon 40 minuta ih izvadite i ocedite.
– Za to vreme, u voku na puteru propržite piletinu, pa je ostavite sa strane.
– Potom u prethodno zagrejano ulje polako ubacujte ostale sastojke i mešajte nekoliko minuta. Začine prilagodite ukusu.
– Potom dodajte i piletinu i još malo promešajte.
– Kada su svi sastojci lepo uprženi, gurnite ih u stranu tiganja i razbijte jedno ili dva jajeta.
– Kada budu skoro pržena, kratko ih promešajte s ostalim sastojcima.
– Servirajte jelo uz rezance.

Recept: Lepi Brka
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Shutterstock

Tagovi: