Tom Kha Gai – pileća supa u kokosovom mleku
Potrebno je:
– 100 g pilećih grudi isečenih na komade veličine zalogaja, 1 kašika sitno seckanog svežeg đumbira (galangal), ½ l kokosovog mleka, 2 lista kafir lajma, 1 kašičica limunove trave, 2 kašike limunovog soka, 1 ljuta papričica isečena na kolutove, 2 kašike sosa od ribe, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 glavica luka srednje veličine isečena na osmine, 1 paradajz oljušten i isečen na osmine, 4 veća rendana šampinjona.
Za dekoraciju:
– peršunov list i mladi luk
Priprema:
– U šerpu srednje veličine sipajte mleko i dodajte listove kafir lajma, limunovu travu i đumbir.
– Kada provri dodajte piletinu, a potom i ostale sastojke.
– Snizite temperaturu i kuvajte dok piletina ne omekša.
Recept: Lepi Brka
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Shutterstock