Pohovani bri na karpaču od ananasa

by | april 28, 2015

bri

Potrebno je: (za četiri osobe):
– 500 grama bri sira, brašno, jaja, prezle.

Priprema:
– Komade brija ispohujte na uobičajen način.
– Da bi poh bio postojan, dva-tri puta ga spustite u jaja i brašno (na kraju prezle), vodeći pritom računa da slojevi budu veoma tanki.
– Pecite u dubokoj masnoći. Posle minut i po izvadite i stavite na salvetu, koja će upiti višak ulja.
– Rukolu začinite maslinovim uljem i s malo morske soli.
– Ananas isecite ili na mesoreznici ili ručno, ali tako tanko da se skoro providi.
– Sa strane možete staviti dresing ili salsu. Salsu možete napraviti od čeri paradajza, maslina i aćeto balzamika.

Pripremila: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Gabbiano

Tagovi: