Beeramisu: On će ga zavoleti na prvi zalogaj!

by | maj 3, 2015

Priredila: Tamara KovačevićTamara Kovacevic

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ako ste u potrazi za receptom za dezert kojim ćete oboriti s nogu svog izabranika, predlažemo nešto sasvim novo – beeramisu! Pitate se šta je to? Pa beeramisu je kao tiramisu, ali sa pivom!

Recept smo pozajmili od Stefani sa iamafoodblog.com, koja kaže: “Napravila sam nekoliko minijaturnih beeramisua za večeru u dvoje i od tada smo moj partner i ja postali zavisni! Ja – zato što volim mascarpone. On – zato što voli pivo! Možda vam u prvi mah ne zazvuči kao dobitna kombinacijua, ali pivo i čokolada zapravo taaako dobro idu jedno uz drugo!”

Kremasto, slatko sa dodirom gorčine koja dolazi od piva. Mmmm! Ukoliko danas želite lak i brz desert, ne tražite dalje!

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Beeramisu
(za četiri 4 mini šoljice)

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:
¼ šolje omekšanog maskarpone sira (uspešno ga može zameniti subotički “Krem maslac”)
3 kašike šećera u prahu
3 kašike dobro umućene slatke pavlake
½ šolje jakog crnog piva
9 piškota
kakao za posipanje

Uputsvo:
1.U činiji dobro izmeštati maskarpone sir i šećer dok se ne otopi. Mikserom umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta, 2–3 minuta. Umućenu slatku pavlaku polako umešati u sir.
2. Sipati pivo u plitku činiju. Potopiti piškote u pivo. Ne treba da se umaču predugo inače će se raspasti.
3. Nagurati sloj piškota na dnu šolje. Ukoliko je potrebno mogu se i prepoloviti. Zahvatiti kašikom malo maskarponea i staviti na piškote. Posuti crnim kakao prahom. Ponavljati sve dok se šolja ne napuni do vrha.

Završite tako što ćete posuti kakao po površini. Beeramisu je najbolji kada se pre serviranja dobro ohladi u frižideru.

Tagovi: