Hrskave loptice od kajmaka sa crnim tartufima
Sastojci:
– mladi kajmak, crni tartufi, panko prezle, bademi, krem od kajmaka, plavi sir.
Priprema:
– Pomešamo slani, mladi kajmak s malo mlevenih crnih tartufa, pa masu zamrznemo na mins 20 stepeni C.
– Potom od nje pravimo loptice, koje ćemo uvaljati u masu za paniranje, ali ćemo umesto običnih uzeti panko prezle (od pirinča), jer su hrskavije.
– Loptice pržimo u fritezi oko tri minuta.
– Na kraju dobijamo toplu spoljašnost i hladnu sredinu.
– Serviramo ih uz malo zdrobljenog badema i krem od kajmaka i plavog sira.
Kroketi od celera
– U mleku skuvamo iste količine celera i krompira, od kojih se naprave pirei.
– Kad se sjedine, od te mase oblikuju se „kanelčići“, koji se paniraju kao hrskave loptice od kajmaka.
Recept: Filip Ćirić, www.homa.rs
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić