Rolnice s crnim maslinama
Potrebno je:
– 2 fileta oslića, 3 crne masline, blitva, brokoli, karfiol, krompir, šargarepa, 20 g margarina, 1 dl belog vina, čeri paradajz, 1 limun, brašno, so i biber.
Priprema:
– Najpre obarite blitvu, brokoli, karfiol, oljušten krompir i šargarepu.
– Potom sitno iseckane masline poređajte na filete oslića.
– Nakon toga urolajte filete i uvaljajte ih u brašno, a zatim ih ispržite u tiganju.
– Kad povrće bude gotovo, dodajte ga u tiganj i povremeno promešajte.
– Pred kraj pečenja, dodajte margarin koji ste prethodno uvaljali u brašno (da bi se dobila kremasta struktura) i belo vino.
– Servirano jelo ukrasite čeri paradajzom i kriškama limuna.
Recept: Nenad Ćirić, restorana „Šumatovac“
Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić