Poširana jaja
POTREBNO JE:
- 3 jajeta,
- 2 parčeta raženog hleba,
- 30 g dimljenog lososa,
- limun,
- jabukovo sirće,
- so, biber,
- čeri paradajz, pečurke,
- kavijar, puter
PRIPREMA:
Poširati jaja u vodi, tostirati forme prženog hleba, grilovati pečurke i čeri paradajz. Na tanjir staviti tostirani hleb, zatim dimljeni losos, pa poširana jaja. Jaja preliti holandez sosom. Poprskati kavijarom i servirati sa grilovanim paradajzom i pečurkama.
Priprema holandez sosa:
Žumance sa limunovim sokom i kašikom jabukovog sirećeta umutiti na pari. Paziti da se sos ne pregreje i pretvori u „mućkana jaja“. Potom dodati rastopljeni puter.
REČ NUTRICIONISTE:
Poširana jaja „Rojal“ pozivaju vas na branč. Parčići tost raženog hleba upotpunjeni su namirnicama koje govore same za sebe: jaja (bogatstvo proteina visoke nutritivne vrednosti, vitamina i minerala), kavijar i dimljeni losos (odličan izvor omega-3 masnih kiselina), čeri paradajz, pečurke… Energetska vrednost: 657 kcal
Izvor: Restoran „Majik“
Tekst: Brankica Treskavica; fotografije: Mladen Sekulić ; Nutricionista: Dragana Šiljegović