Biftek s grilovanim paradajzom i palentom
Potrebno je (za jednu osobu):
– 200 g junećeg filea (bifteka), 100 g palente, 1 paradajz, 50 g rukole, maslinovo ulje, so i biber.
Priprema:
– Najpre skuvajte palentu u 2 dl vode, u koju ste prethodno dodali malo soli.
– Potom je sipajte u željeni kalup i ostavite da se ohladi (stegne).
– Zatim, na gril tiganju nakratko zapecite biftek sa svih strana, tako da mu središnji deo ostane sirov.
– Začinite meso solju i biberom, a nakon pečenja isecite biftek kao na fotografiji (na taljate).
– Palentu izvadite iz kalupa i isecite na kocke, a potom je izgrilujte zajedno s paradajzom na gril tiganju.
– Servirajte palentu, paradajz, rukolu i biftek, pa sve začinite maslinovim uljem.
Recept: Bojan Gvozdenović, šef kuhinje restorana „Sheher“
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić