Filet lososa s terijaki sosom

by | maj 25, 2015

losos

Potrebno je (za jednu osobu):
– 220 g fileta lososa, 70 g pirinča, 0,03 l terijaki sosa, kriška limuna, rukola i čeri paradajz za dekoraciju, so i biber.

Priprema:
– Najpre skuvajte pirinač u slanoj, kipućoj vodi, a potom ga dobro procedite i formirajte u željeni oblik na tanjiru (pirinčem možete napuniti šoljice za kafu koje ćete prevrnuti na tanjir i tako dobiti manje oble porcije).
– Nakon toga izgrilujte losos na gril tiganju, vodeći računa o tome da mu središnji deo ostane sirov.
– Pred sam kraj grilovanja začinite losos, pa ga premažite terijaki sosom.
– Servirajte filet s pirinčem, a tanjir aranžirajte rukolom, čeri paradajzom, limunom i preostalim terijaki sosom.

Recept: Bojan Gvozdenović, šef kuhinje restorana „Sheher“
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: