Čokoladni sufle
POTREBNO JE:
- 2 jajeta,
- 20 g brašna,
- 60 g čokolade,
- pistaći, puter, šećer,
- slatka pavlaka, limeta,
- borovnice.
PRIPREMA:
Umutiti jaja, šećer, topljenu čokoladu, mlevene pistaće i brašno, a zatim smesu usuti u metalni kalup. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, desetak minuta, na 180 stepeni C. Umutiti slatku pavlaku sa sokom i rendanom korom limete. Servirati sufle sa kuglom slatke pavlake i sosom od borovnica.
REČ NUTRICIONISTE:
Topao ili hladan, sufle je savršen "penasti oblak" užitka. Zagrizite ga i pustite da vam se sitni mehurići tope u ustima. Ovaj slatkiš potpuno će vas očarati, a ni prisustvo pistaća (štite srce i krvne sudove i snižavaju holesterol) i sosa od borovnica (štite od kancerogenih i kardiovaskularnih oboljenja, obezbeđuju osećaj sitosti…) neće proći nezapaženo.
Energetska vrednost: 1.068 kcal
Izvor: Restoran "Majik"
Tekst: Brankica Treskavica; fotografije: Mladen Sekulić ; Nutricionista: Dragana Šiljegović