Juneći štapići
Sastojci:
– juneće meso, soja sos, paprika (crvena i zelena), pirinač, mladi luk (beli i crni).
Priprema:
– Lepo juneće meso bez žilica isecite na prutiće i nakapajte soja sosom.
– Neka odstoji oko dva sata u frižideru (može i celu noć).
– Na malo ulja ispržite ove prutiće da porumene.
– Izvadite meso i na istom ulju ispržite jednu zelenu i jednu crvenu papriku, iseckanu na štapiće kao i meso.
– Kada se paprika isprži, vratite meso u tiganj, pa promešajte.
– Obareni pirinač odlično ide uz to. Pirinač obarite i ocedite.
– U tiganju propržite mladi luk – beli i crni.
– Preko toga dodajte pirinač, pa promešajte da se sjedini.
– Na kraju začinite po ukusu.
Recept: Radio-voditeljka Gorica Nešović
Foto: Guliver/Thinkstock