Nedeljni ručak: Pileći paprikaš

by | jun 7, 2015

Pored toga što je izuzetno zdravo i ukusno, omogućava vam da efikasno iskoristite i one namirnice i napravite ukusan pileći paprikaš.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno je:
– 1 pile
– 1 kg krompira
– 1 dl ulja
– 1 šargarepa
– 1 paradajz
– 1 kašičica paradajza iz tube
– 2 glavice crnog luka
– 1 paprika
– aleva paprika, peršunov list, mleveni biber i so

Priprema:
Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: