Svinjski file sa palentom i krem sosom
POTREBNO JE:
- 250 g svinjskog filea,
- neutralna pavlaka,
- 30 g masnog sira (bri ili kamamber),
- palenta,
- aćeto balzamiko,
- malo putera
PRIPREMA:
Na dobro zagrejanom ulju propržiti meso, a zatim dodati aćeto i malo putera. Kuvati sve dok sok u kojem se meso krčka ne postane gušći i dobije tamnu boju.
Krem sos: Neutralnu pavlaku zagrejati do ključanja, a onda dodati sir i kuvati još tri-četiri minuta.
Od skuvane palente napraviti loptice (veličine onih za golf) i staviti ih na sredinu tanjira. Meso poređati okolo i preliti ga sosom.
REČ NUTRICIONISTE:
Već skoro zaboravljena palenta polagano se vraća na našu trpezu. Sada nam se predstavlja u svom „najboljem“ izdanju – u kombinaciji sa svinjskim fileom. „Družina“ u kojoj se nutritivno nepotpune namirnice savršeno dopunjuju i daruju našem organizmu bogatstvo esencijalnih aminokiselina, vitamina E i B kompleksa. Energetska vrednost: 1.884 kcal
Izvor: Restoran „Tribeca“