Predlog za današnji ručak: Pohovani šaran

by | jul 4, 2015

Potrebni sastojci:
– 1 šaran do 2 kg
– kukuruzno brašno za paniranje
– sitne, fine prezle
– 3 jajeta
– suvi začin
– 2 dl ulja za prženje
– 1 dl ulja za preliv
– 3 čena belog luka
– peršunovo lišće
– so

Priprema:
Očistiti šarana, odseći glavu i rep. Iseći ribu na komade debljine do 2 cm. Svako parče posuti suvim začinom, uvaljati u brašno, provući kroz umućena jaja i na kraju uvaljati u prezle. Peći u tiganju na vrelom ulju sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju. Izvaditi na salvetu da upije suvišnu masnoću. Posebno napraviti preliv od ulja, izgnječenog belog luka, sitno seckanog peršunovog lišća i soli. Preliv samo malo prokrčkati. Pečenu ribu preliti prelivom i služiti uz bareni krompir i salatu po želji.
Pohovani šaran | Pošalji recept

Tagovi: