PESTO a la GENOVESE
POTREBNO JE: (za jednu osobu)
- 15 g pesto genovese,
- maslinovo ulje,
- 1-2 dl neutralne pavlake,
- so, biber, začinsko bilje
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
Sipajte u tiganj malo maslinovog ulja, pa dodajte neutralnu pavlaku. Ona treba da se zagreje, ali ne i da provri. Na to dodajte pesto genovese (možete je kupiti već gotovu, u tegli, u svakom bolje snabdevenom supermarketu) i kuvajte umak dok se ne zgusne. Posolite, pobiberite i dodajte začinsko bilje po želji.
REČ NUTRICIONISTE:
Članak se nastavlja posle reklama
Pesto genovese je lagano jelo, pa je idealno kao predjelo ili večera. Testenina je aromatična i osvežavajuća zahvaljujući bosiljku.
Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Mladen Sekulić; organizacija: Maja Brzak-Dutina; Restoran: Piccolo Mondo