Osvežavajuća i puna vitamina: 20 sjajnih recepata sa paprikom
Mnoga jela ne možemo ni da zamislimo bez paprike. Takođe, ni salate, ali ni zimnicu. Paprika je povrće puno vitamina B, a najbolje ju je jesti svežu, jer osim vitamina i osvežava. I spremljena paprika sadrži mnogo pozitivnih sastojaka.
Papriku treba jesti prvenstveno zbog jačanja imuniteta. Dokazano je da ima više vitamina C od citrusa, a konzervirana i pripremljena u nekom jelu ne gubi sastojke. Paprika sadrži više od 80 odsto vode u sebi. Tvrde da je dobra kao afrodizijak, posebno ljuta. Papriku možemo spremati na sto načina, ovo su samo neki predlozi.
Salata
U svakoj salati je dobrodošla. Zajedno sa krastavcima, paradajzom i prelivena maslinovim uljem. Mnogi obožavaju papriku sa pavlakom, a možete je grickati i samu. Ukoliko želite nešto novo, narežite je na rezance, dodajte joj sir i pospite sa prženim susamom.
Još 20 sjajnih jela sa paprikom potražite OVDE