Food blogerka preporučuje: Kolač sestre Dionisije
Tajana Poterjahin je studentkinja završne godine antropologije, pisac i autorka bloga “Slasno i opasno”. Kada je shvatila da joj u novom životu u prestonici naviru sećanja na detinjstvo, porodicu i selo iz kog potiče, poželela je da ponovo oseti poznate mirise novogodišnjih kolača, bakinog džema od kajsija, mamine štrudle, i svih ukusa koje voli od malena.
Zbog toga je iz hobija, sa čitaocima na blogu „Slasno i opasno“, počela da deli lična sećanja, uspomene iz stare kuhinje, priče o ljudima i životu. „Slasno i opasno“ je od početka zamišljen kao „mestašce na kom se prepliću hrana i osećanja“. Za slatke prolećne dane, Tajana vam preporučuje kolač sestre Dionisije.
Za njega vam je potrebno:
– 500 g zrelih, slatkih breskvi
– 2 kašičice šećera
– kašičica brašna
– 5 jaja
– 10 kašika šećera
– 2 kesice vanilin šećera ili 1 kašika domaćeg vanilin šećera
– 125 g putera
– 10 kašika mekog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 50 g oraha
Kako da napravite ovaj ukusan kolač, potražite OVDE