14 saveta kako da napravite fenomenalne fotke na letovanju

by | jul 14, 2015

Priredila: Jovana Jovović

Priredila: Jovana Jovović

Za leto svakako možemo reći da je veoma fotogenično. Plavo nebo, zalazak sunca i kapi vode transformišu svakodnevne scene u predivne slike. Umesto uvek iste perspektive – ljudi u vodi, nasmejte se i napravite fenomenalne fotografije ove godine na letovanju. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Predlažemo vam nekoliko ideja kako da vaše uspomene, sloboda, zabava i opuštanje na letovanju bude zabeleženo na neki novi zabavan način:

1. Slikajte odozgo – Fotografija dobija potpuno novi izgled kada slikate sa dovoljno velike visine (ili imate objektiv sa dovoljno širokim uglovima) da ono što slikate bude potpuno okruženo vodom.
2. Gledajte u vodu – Zabeležite taj „pola u vodi, pola napolju“ momenat istraživanja (ronjenja) i pokušajte da izjednačite nivo sa vodom koliko god možete.
3. Gledajte iz vode – Ne morate da imate podvodni fotoaparat da biste imali podvodne fotografije. U mirnoj, bistroj vodi možete fotografisati subjekat neposrednu uz površinu.
4. Skakanje – Najmoćnija letnja slika. Skočite sa pristaništa, sa skakaonice, u talas, bazen, jezero, okean. Ništa ne opisuje leto kao ruke u vazduhu i oblaci na nebu.
5. „Hvatanje“ vazduha – Izranjanje iz vode takođe će vaše fotografije učiniti zanimljivim.
6. Sa mesta gde ležim… u vodi – Šta sve vidite kada leškarite u plitkoj vodi?
7. Koliko nisko možete da se spustite? – Čučnite, lezite, spustite se što niže možete i fotografišite plažu na potpuno drugačiji način.
8. Odraz – Fotografišite bazen, jezero ili more u suprotnom smeru, odraz toga u prozoru, staklenim vratima ili reflektujućim naočarima za sunce.
9. Dubina polja – Ovoga puta fokus stavite na nešto drugo. Umesto da to bude nečiji lik, neka bude neki predmet, možda lopta ili morska zvezda ali isto sa ljudima u pozadini. Ispričaćete potpuno drugačiju priču.
10. Cela scena – Nazad, nazad, nazad… Udaljite se što više možete, koristite širokougaoni objektiv ili kameru telefona, da bi ste imali pregled celog predela.
11. Stopala – Fotografišite odozgo svoja stopala u pesku ili vodi.
12. Veliko prskanje – Skok u vodu koji će prouzrokovati prskanje vode na sve strane.
13. Slikajte odozdo – Ispod daske za skakanje, čamca ili pristaništa. Fotografisanje iz vode za nov pogled na leto.
14. Zalazak sunca – Fotografije silueta na obali mora kada sunce zalazi.

Tagovi: