5 važnih stvari koje morate znati o lubenici

by | jul 20, 2015

Slatka, sočna, ledena lubenica je najsavršenije povrće za osveženje tokom tropskih vrelina.
Bez obzira na to da li je jedete isečenu na kriške, kao voćnu picu, zamrznutu kao sladoled ili u voćnoj salati eventualno smutiju, nema sumnje da je više nego dobrodošla na ove vrućine.

Foto: FreeDigitalPhotos

Foto: FreeDigitalPhotos

Kako god da je konzumirate, evo pet važnih stavki koje bi trebalo da znate o lubenici.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

 

Članak se nastavlja posle reklama

Sečenje: veoma zahtevan posao, umotite se dok je ne nasečete na kocke. Jedan od načina kako da olakšate porao je da je prepolovite na pola ali ne po “dužini”, već po “širini”. Dve polulopte rešite kote tako da dobijete nešto slično šestougaonoj kupi.
Dalje je lako.

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Recepte sa letnjom omiljenom poslasticom možete pročitati OVDE.

Tagovi: