Balerina Aja Jung: Danas nije lako hraniti se zdravo
Kako se naše poznate ličnosti hrane, na šta paze, kakve su im gastronomske navike, već nedeljama vam otkrivamo na portalu „Pošalji recept“. O svojoj ishrani danas govori balerija Aja Jung.
„Nažalost, u moje vreme, baš kao ni danas, u beogradskoj državnoj školi niko se nije bavio ishranom budućih baletskih igrača“, kaže Aja.
„Balet od prvog dana unosi veoma zahtevna pravila u živote devojčica i dečaka: oduzima vreme za igranje, uvodi disciplinu, ciljeve… Program unosa kalorija stiže s ulaskom u pubertet. Od četrnaeste godine počela sam da razmišljam o hrani, a iscrpljujuće dijete često su se završavale pustošenjem frižidera. Nažalost, u moje vreme, baš kao ni danas, u beogradskoj državnoj školi niko se nije bavio ishranom budućih baletskih igrača„, kaže balerina.
„Hranila sam se kao i svi moji vršnjaci. Svakog dana na trpezi je bilo mesa, poštovao se jak doručak, a voće se služilo nakon obroka. Bilo je i mnogo slatkiša, neke hrane ”za usput”, jer nije bilo mnogo vremena između časova i baletske škole. Hleb je takođe bio uvek na trpezi, kao i šećer„, priča Aja Jung.
Kako se hrani, na šta pazi i da li su joj dijete naporne, pročitajte OVDE