Food blogerka preporučuje: Vekna od mesa sa kuvanim jajima

by | jul 28, 2015

Snežana Radovanović, autorka bloga “Magična Oklagija“, još od srednjoškolskih dana sakuplja recepte i zapisuje ih u sveske. Do danas, kada je spremanje jela u pitanju, najveća motivacija joj je zadovoljstvo na licima članova njene porodice i prijatelja, u trenucima kada probaju specijalitete koje pravi.

Foto: Magična oklagija

Foto: Magična Oklagija

Ova blogerka voli da eksperimentiše u kuhinji, istupajući iz okvira klasičnog kulinarstva, interesantni su joj različiti spojevi ukusa koji otvara novi prostor za kreativnost.
Za hranljiv obrok, Snežana vam preporučuje veknu od mesa sa kuvanim jajima.

Sastojci:
– 500g mlevenog mesa
– 2 kašike karamelizovanog luka
– 2 čena izgnječenog belog luka
– 1 bajata kifla ili 4 parčeta suvog hleba
– 200 ml mleka
– sveže jaje
– malo peršuna
– 1 cm ljute papričice
– so, biber
– 3 kuvana jajeta (broj zavisi od dužine vekne, odnosno od dužine pleha)

Način pripreme ovog ukusnog jela pogledajte OVDE.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: