Predlog za nedeljni ručak: Pastrmka u foliji

by | avgust 2, 2015

Namirnice:
– 800gr pastrmke
– 0,5dl ulja
– 2 čena belog luka
– 1 peršunov list
– so
– 2 limuna

Priprema:
1. Za pripremu pastrmke u foliji očišćenu pastrmku dobro operite, posušite je čistom kuhinjskom krpom i posoliti je spolja i iznutra.

2.Marinda za pastrmku, beli luk očistite i sitno isecite, peršunov list operite i što sitnije isecite. Spojiti beli luk, peršunov list i ulje, pa dobijenom marinadom dobro natrljajte pripremljenu ribu sa svih strana. Nakapajte polovinu limuna preko pastrmke i ostavite je oko pola sata da odstoji u začinima.

3.Svaku pastrmku i malo marinade posebno zavite u alu foliju, pa je stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Zatim otvorite foliju okrenite ribu i vratiti je u rernu otvorenu da se zapeče i dobije lepu boju. Jednom ribu okrenite i otvorenu da se lepo ispeče sa obe strane.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Gotovu pastrmku u foliji servirati sa kriškama limuna na oval ukrašen zelenom salatom. Toplo poslužite sa prilogom po želji.

Tagovi: