Predlog za brzi ručak: Špagete Bolonjeze
Špagete Bolonjeze su sigurno jedno od najpopularnijih jela sa špagetama. Brzo i lako ćete ga pripremiti, dok se krčka sos skuvaćete špagete i imati ručak ili večeru za pola sata.
Sastojci:
– 500 gr mlevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 1 kašika suvog začina
– 1 kašičica crvene, mlevene paprike
– mala konzerva paradajz pelata
– origano i bosiljak po ukusu
– prstohvat bibera
– 100 ml ulja
Priprema:
Sitno iseckati luk i staviti ga da se dinsta 15 -20 minuta sa suvim začinom, uljem i malo vode. Kada je luk omekanio dodati mleveno meso i promešati. Naliti malo vode ( za jednu čašu ) i ostaviti da se polako dinsta sve zajedno. Dok se meso dinsta pripremiti pelat.
Izblendirati pa kad voda ispari istresti, a može i da se isecka. Kada dodate pelat dodajte i crvenu papriku i biber. Kada se pelat skuvao zajedno sa mesom i dobio se fini preliv dodajte origano i bosiljak po ukusu. Špagete pripremiti prema uputstvu sa kese i poslužiti uz bolonjeze sos.