Ukusne sarmice s mladim sirom pripremite danas za ručak

by | avgust 13, 2015

Zavijanje sarmi ume biti dosadno i dugotrajno, ali se uvek isplati. Kad probate i ove male, ukusne sarme u blitvi, pitaćete se što ih ne zavijate češće!

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 16 većih listova blitve
– 16 tankih listova šunke
– 400 g mladog sira
– 50 g putera
– 2 kašike brašna
– 6 dl mleka
– mirođija
– mešavina začina

Priprema
1. Listove blitve očistiti od korena i istanjiti zadebljanja na sredini. Zatim ih oprati i preliti ključalom vodom pa ostaviti da se popare. Blitvu ocediti od suvišne tečnosti.
2. Mladi sir iseći na pravougaonike.
3. Svaki list blitve prekriti listom šunke, a na jedan kraj staviti mladi sir. Bočne stranice presaviti ka sredini i urolovati kako bi se dobio izgled sarmice.
4. Posebno u šerpi otopiti puter pa dodati brašno i propržiti. Zatim dodati mirođiju te i nju kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati sarmice. Preliti ih sosom od mirođije i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 min.

Tagovi: