Predlog za ručak: Marinirani pileći ražnjići

by | avgust 16, 2015

Sastojci:
– 1 kom pilećeg belog mesa
– 1,5 dl jogurta
– 1sk kajmaka
– 1 kk soli
– 0.2kk bibera
– 1kk djumbira
– 1kk senfa
– 1čl belog luka
– 0.2kk ljute tucane paprike
– 1kk vegete

1. Marinirani pileći ražnjići se pripremaju na sledeći način: uzmite jedno veliko pileće belo meso i isecite ga na kocke lepe jednake veličine, da možete lako da nanižete i pečete meso na ražnjićima. Začinite meso sa soli i biberom, a zatim ga prelite marinadom i ostavite da se marinira najmanje jedan sat.

2. Za pripremu marinade za pileće ražnjiće pomešajte jogurt sa kajmakom i senfom, pa dodajte oljušten i sitno isečen jedan čen belog luka, oljuštite i sitno narendajte djumbir (komadić veličine palca), malo vegete i ljute paprike po ukusu. Sve dobro promešajte i prelite preko piletine tako da je skroz obloži.

3. Marinirano pileće meso nanižite na ražnjiće koje ste prethodno najmanje 20 min držali u vodi da vam ražnjići ne bi goreli na roštilju. Pripremljene marinirane pileće ražnjiće ispecite na roštilju ili gril tiganju samo malo podmazanom do lepe rumene boje. Marinirani pileći ražnjići se mogu poslužiti sa sezonskom salatom, povrćem ili raznim umacima.

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Tagovi: