Rolnice u sosu od gorgonzole kao predlog za današnji ručak
Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje sira, posebno gorgonzole!
Jelo nije komplikovano za pripremu, zato zasučite rukave, nećete zažaliti!
Sastojci:
– 2 srednja pileća filea
– 8 listova suvog vrata
– 200 g gorgonzola sira
– 200 g tankih listova slanine
– 1 dl belog vina
– 2 dl pavlake za kuvanje
– 2 dl juneće supe
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina, ulje
Priprema
1. Pileći filee očistiti, a zatim oba filea preseći napola da bi se dobile ukupno četiri polovine.
2. Potom svaku polovinu filea poprečno zarezati i otvoriti kao ”knjigu”. Preko najlon kese istanjiti tučkom za meso kako bi se dobile veće šnicle.
3. Polovinu gorgonzole iseći na 8 štapića.
4. Svaku istanjenu šniclu prekriti sa dva lista suvog vrata i staviti dva štapića gorgonzole. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm ka sredini pa urolovati.
5. Punjene rolnice obložiti listovima slanine tako da se na krajevima preklapaju. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
6. Posebno umutiti belo vino, pavlaku za kuvanje, juneću supu, peršun i začine po ukusu. Preliti preko prženih rolnica i dinstati na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.