Jela za dijabetičare: Lazanje na tri načina

by | avgust 27, 2015

Ako povremeno poželite da počastite sebe jelom s gurmanskog menija, da pritom ipak uštedite poneku kaloriju a unesete što više zdravih sastojaka u organizam – probajte neki od ova tri recepata!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Lazanje s tikvicama

Sastojci:
– 300 g integralnih kora za lazanje
– 300 g tikvica
– 300 g paradajza
– 100 g spanaća
– 50 g rukole
– 50 g kiselog mleka
– 50 g pavlake
– 30 g maslinovog ulja
– 3-4 čena belog luka
– 30 g narendanog kačkavalja
– 100 g mleka s manjim procentom mlečne masti
– malo muskatnog oraščića

Priprema
Tikvice i paradajz oljuštiti i iseći na ploškice srednje debljine. Spanać lagano izblanširati i sitno iseći zajedno s rukolom. Zeleno povrće i izgnječen beli luk izmešati s kiselim mlekom oceđenim od viška vode. Kore za lazanje takođe nakratko izblanširati, toliko da testo ne bude potpuno tvrdo i krto, a da ipak ne bude ni skroz mekano. U nauljen pleh ređati kore, red tikvica, pa paradajz, onda opet kore. Premazati maslinovim uljem, pa staviti nadev od spanaća i rukole. Ponoviti postupak, krenuvši od kora s tikvicama i paradajzom, pa zeleno povrće sa krem sirom, završiti s korama. Premazati kore maslinovim ulje i preliti kremastom mešavinom mleka i kisele pavlake. Preko krem sosa staviti malo oraščića. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 25 minuta. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem.

Članak se nastavlja posle reklama

Nutritivne vrednosti po porciji (120 g): 315 kalorija, 4,8 g masti, 16 g ugljenih hidrata

Još recepata za lazanje koje mogu da jedu i dijabetičari, pronađite OVDE

Tagovi: