Aplikacije koje će vaše Instagram fotke učiniti čarobnim

by | septembar 13, 2015

Na “Instagramu”, čak i jednostavne stvari mogu izgledati neverovatno lepo. Koliko puta vam se desilo da se oduševite fotografijama na kojima su ležerno bačene sandale na savršeno usklađenom tepihu, farmerke okačene na žici koje obasijava sunce ili veselim društvom pored bazena?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Ali, samo zato što su te fotografije podeljene na “Instagramu” ne znači da su autori koristili samo filtere dostupne na toj društvenoj mreži. Zapravo, najveći broj tih savršenih stilskih slika su prethodno obrađene uz pomoć drugih foto aplikacija, pa zato i izgledaju tako da mogu da pariraju fotografijama iz uvodnika modnih magazina.

Članak se nastavlja posle reklama

Predstavljamo vam najpopularnije aplikacije koje koristi najveći broj blogera, modnih urednika, pa čak i fotografa.

VSCO Cam
VSCO kamera ima filtere koji su suptilniji i precizniji od onih na “Instagramu”, pa imate veću kontrolu i vaše fotograije će izgledati prirodnije. Takođe nudi odličnu mogućnost izoštravanja ili povećanja kontrasti.

Pročitajte i… Da li je Instagram još uvek zabavan kao što je bio?

Članak se nastavlja posle reklama

Afterlight
Ova aplikacija je poput “Photoshopa”, ali je mnogo lakša za korištenje. Osim filtera, nudi odlične mogućnosti propuštanja svetla kroz fotografije, a može ih učiniti i takvim da izgledaju kao da su upravo uzeti sa filmskog platna.

Photo Wonder
Ovu aplikaciju izumeli su japanci i odlična je za retuširanje fotografija. Ukoliko želite da sakrijete podočnjake, suzite lice ili povećate poprsje, morate je imati na vašem telefonu.

Članak se nastavlja posle reklama

Squaready
Idealna je za sve koji žele da imaju interesantne okvire svojih slika. Ako vam se sviđaju takozvani atstristic ramovi, volećete ovu aplikaciju. Pre upotrebe obavezno filtrirajte vašu sliku na “Instagramu” kako bi ram izgledao upravo onako kakvim ga osmislite u “Squaready-ju”.

Pic Stich
Ako želite da više fotografija objavite kao jednu odnosno da napravite foto kolaž, ovo je prava stvar za vas. Daje najraznovrsnije mogućnosti za ovu vrstu poigravanja i sigurno ćete ga voleti.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: