Vikend poslastica: Punjene krofne

by | septembar 20, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:

700 g mekog brašna
2 jajeta, ulje
4,5 dl mleka
100 g margarina
20 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
3 kašike ruma
Za fil:
5 dl mleka
2 pudinga od čokolade
125 g margarina
100 g šećera
80 g šećera u prahu

Priprema:

1. Sjediniti 1,5 dl mleka, kašiku šećera, svež kvasac i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.
2. Posebno sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, jaja, preostalo mleko i šećer, omekšali margarin i rum pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti na debljinu od 1,5 cm pa manjom okruglom modlom izvaditi krofne. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

Ceo recept pročitajte OVDE.

Sve naše omiljene poslastice pronađite OVDE.

Tagovi: