Ovaj napitak topi salo, čisti krv i snižava holesterol

by | septembar 21, 2015

O blagodetima meda smo već pisali, a samo jedna kašičica sadrži čak 70 različitih sastojaka.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, spominje se već 2.800 godina pre nove ere, a prva zabeleška o cimetu dolazi iz stare Kine.

U narodnoj kineskoj medicini cimet ima reputaciju kao lek za prehladu i grip, a koristi se uz čaj i svež đumbir. Pomaže i kod smetnji pri varenju (zbog sadržaja tiamina), revitalizuje živce i krv.

Pročitajte i… Sirup koji skida salo sa stomaka za tri nedelje

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko budete koristili napitak pripremljen po ovom receptu, zasigurno ćete brzo biti uvereni u njegove rezultate.

Napitak pripremajte uveče, u 200 ml vode:
– Uzmite jednu veću šolju i sipajte u nju dve kašičice cimeta i jednu veliku supenu kašiku meda.
– Narendajte malo svežeg đumbira, oko jedne kafene kašičice.
– Sipajte u šolju prokuvalu vodu.
– Zatim dodajte tri kašike soka od limuna i poklopite šolju tanjirićem.
– Nakon pola sata popijte pola šolje pre odlaska u krevet, a drugu polovinu popijte ujutru na prazan stomak.

Pročitajte i… Top 5 namirnica koje će uništiti želju za slatkišima

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: