Pripremite danas za ručak: Njoke u sosu od račića
Sastojci:
– 700 g gotovih njoka
– 350 g očišćenih račića
– 4 dl neutralne pavlake
– 2 kašike parmezana
– 150 g trapista
– 2 kašike seckanog lista celera
– 3 kašike ulja
– mešavina začina, biber, so
*Za pripremu ovog jela možete koristiti sveže ili zamrznute račiće.
Priprema
1. Njoke obariti u posoljenoj vodi u koju je dodato nekoliko kapi ulja. Potom ih procediti od suvišne tečnosti i ostaviti na toplom.
2. Neutralnu pavlaku sipati u odgovarajuću posudu i kuvati dok ne proključa.
3. Zatim dodati parmezan, rendani trapist, seckani list celera i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi nekoliko minuta i mešati dok se sir ne otopi.
4. Na malo ulja propržiti račiće kako bi porumeneli, procediti ih od suvišne masnoće i dodati u umak od sira.
5. Pripremljen sos od sira i račića preliti preko njoka i polako promešati.