Pripremite danas za ručak: Pečena rebarca iz rerne

by | oktobar 22, 2015

Ovaj nepravedno zapostavljen komad mesa može da se priprema na bezbroj načina, a setimo ga se samo u sezoni roštiljanja. Isprobajte naš recept i sigurni smo da će ovo ukusno meso češće biti na vašem jelovniku.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1,5 kg svinjskih rebara
– 1 kg krompir
– 1 kašika soli
– 1 kašika vegete
– 4 dl supe
– 1 dl ulja

Priprema:
– Na rebra utrljati suvi začin, staviti u tepsiju, usuti ulje i supu i staviti na 200 stepeni da se peče.
– Potom očistite krompir pa ga dodajte rebrima al spustite najniže, da se ona prvo malo obare, prodinstaju pa kad budu gotova podignite na sredinu pa zapecite.
– U toku pečenja okrenite ih nekoliko puta, kao i krompir ali pazite da vam se krompir ne raspadne.
– Peći dok ne porumeni.
– Kako bi jelo zadržalo toplotu, ostavite ga u rerni. Međutim, povedite računa da vam se jelo na ovaj način ne osuši, pa pre nego što ga ostavite da odstoji u rerni uspite 1 dl vode kad sve bude gotovo da bi ta voda isparavala i držala meso i krompir sočnim.

Tagovi: