Jesenja dijeta: Četiri kilograma manje za nedelju dana
Bundeva, brokoli, paprika, patlidžan, kupus, kelj, idealni su za dijetu posebno ako su organski gajeni jer su hranljivi.
Od jesenjih namirnica može da se napravi jelovnik kojim možete da obezbedite dovoljno hranljivih materija, da ne budete gladni, a pritom i da mršavite.
Bundeva, brokoli, paprika, patlidžan, kupus, kelj, idealni su za dijetu posebno ako su organski gajeni jer su hranljivi. Ali, ako ih ograničeno uzimate i u pravilnoj kombinaciji sa drugim namirnicama možete da smršate tri do četiri kilograma za sedam dana.
PRVI DAN
Doručak: kriška kukuruznog hleba, posni sir, sveža paprika
Međuobrok: kruška
Ručak: supa od bundeve, dve kriške tostiranog hleba premazanog belim lukom
Međuobrok: jabuka
Večera: pečena piletina, 150 g brokolija i karfiola na lešo prelivenih sa dve kašičice maslinovog ulja, činija salate
DRUGI DAN
Doručak: kriška kukuruznog hleba, posni sir, sveža paprikaж
Međuobrok: kruška
Ručak: 250 g špageta s patlidžanom i paradajzom
Međuobrok: 150 g grožđa
Večera: dva kuvana ili pečena kukuruza, šoljica malomasnog mleka
Pogledajte i… Zdrave i ukusne namirnice koje ne goje
TREĆI DAN
Doručak: 40 g muslija, šolja jogurta, banana, kašičica meda
Međuobrok: nar
Ručak: 250 g bukovača pripremljenih na grilu, 150 g pire krompira, kupus salata
Međuobrok: pečeni kesteni
Večera: varivo sa graškom i kupusom, kriška hleba sa semenkama
ČETVRTI DAN
Doručak: sendvič od integralnog peciva, mlečnog namaza, tri kriške ćureće salame i sveže paprike
Međuobrok: 150 g voćnog jogurta
Ručak: dve pljeskavice od kelja, praziluka i soje, integralni pirinač sa graškom: 70 g sirovog pirinča, 80 g graška
Međuobrok: jabuka
Večera: pastrmka pečena u rerni, krompir salata
PETI DAN
Doručak: 100 g proje, šoljica jogurta
Međuobrok: 30 g oraha
Ručak: sendvič od integralnog peciva, tunjevina iz konzerve i zelene salate
Međuobrok: jabuka
Večera: omlet s paprikama: 2 jajeta, 250 g paprika, kriška integralnog hleba sa semenkama, salata od sveže šargarepe
Pogledajte i… 7 navika u ishrani koje sprečavaju stvaranje masnih naslaga
ŠESTI DAN
Doručak: kriška integralnog hleba sa semenkama, margarin ili maslac, marmelada od voća po želji, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: kruška
Ručak: 100 g barene teletine, salata
Međuobrok: dve mandarine
Večera: pečurke, tikvice, patlidžan, paprika i paradajz sa grila, posni sir, kriška integralnog hleba sa semenkama
SEDMI DAN
Doručak: kriška integralnog hleba sa semenkama, namaz od patlidžana i prazulika, čaša prirodnog voćnog soka
Međuobrok: 150 g grožđa
Ručak: pileća supa s testeninom, 150 g pilećih prsa pripremljenih na grilu, 100 g kuvanog krompira, 200 g kelja na lešo, dve kašičice ajvara
Međuobrok: jabuka
Večera: 30 g sira sa pavlakom, po želji dodatak luka i crvene paprike, kriška integralnog hleba