Neočekivano: Razočarenja koja donosi završen fakultet

by | decembar 2, 2015

Posle godina i godina obrazovanja, nakon što u rukama konačno držite diplomu čini vam se da je ceo svet vaš. Međutim, stvarni život brzo vas demantuje i suočeni ste sa nizom razočarenja. Ovo su najveća među njima.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Posao neće „pasti s neba“

Članak se nastavlja posle reklama

Iako ste diplomirali, to ne znači da nećete morati da tražite posao. Stres koji dolazi sa razgovorima za posao i odbijanjima sastavni je deo ovog procesa – važno je ne odustajati i naoružati se strpljenjem.

Nijedan posao nije lak

Iluzija da svako odmah radi posao svojih snova brzo će se raspršiti. Najverovatnije je da ćete neko vreme volontirati i obavljati dužnosti koje niko drugi ne želi. Ipak, sve to spada u sticanje iskustva.

Članak se nastavlja posle reklama

Druženja sa prijateljima biće ređa

Iako većina nas misli da smo na fakultetu stekli prijatelje za ceo život, nakon diplomiranja život nas često demantuje. Čim prestanu predavanja, odlasci na kafe na pauzama i grupno učenje, i prijateljstva će se prorediti.

Članak se nastavlja posle reklama

Veze postaju ozbiljnije

Ljubavne veze nisu iste pre i posle fakulteta. Sa 18 godina nije problem zabavljati se sa nekim ko nema plan za budućnost, ali nakon završetka fakulteta tražimo stabilnost i pouzdanost.

Članak se nastavlja posle reklama

Najlepše je kod roditelja

Iako je lepo imati svoj stan i sopstveni mir, svima je najlepše kad se vrate pod roditeljski krov – tamo gde je uvek sve oprano, opeglano i skuvano.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: