Tema nedelje: Nije ružno sve što se nama ne dopada + poklon za naj komentar!

by | decembar 4, 2015

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina "Lepota i zdravlje"

Autor teksta: Brankica Treskavica, novinarka magazina „Lepota i zdravlje“

Pre nekoliko dana sam, „šetajući“ TV kanalima, naišla na jednu našu poznatu ličnost, baš u trenutku dok je izgovarala otprilike sledeće: „Nemam tetovažu. One su za stoku“. Da sam bila na mestu novinarke koja je radila taj intervju, već sledećeg trenutka bih pomenula mnoštvo ličnosti iz branše te osobe koje imaju tetovaže, a ne samo da u komunikaciji ne koriste „muuuuuu“ i „beeeee“, već su veoma uspešne.

Uzgred, nemam tetovažu, tako da se nisam osetila prozvanom, ali su mi ove reči baš zaparale uši. Sigurna sam da ne bih izdržala da ne postavim i pitanje – zar nije dovoljno reći: „Ja to nisam uradio/la zato što ne volim i ne dopada mi se“, već se moraju uvrediti oni kojima se to sviđa? Kako se rađa potreba da omalovažimo sve što se ne uklapa u naše estetske ili bilo koje druge kriterijume?

Članak se nastavlja posle reklama

Posebno pitanje je da li je moguće da se neko još uvek bavi dilemom – za ili protiv tetovaža? Ja sam tačku na tu priču stavila pre više od petnaest godina, kada „sličice na telu“ ne da nisu bile popularne kao danas, već su njihove vlasnike, još uvek, pratile predrasude. Moj veoma dobar drug je imao druga s kojim sam i ja vremenom počela da se družim. Bio je i ostao među desetak najlepše vaspitanih osoba koje poznajem, a bio je propisno istetoviran. Jednostavno, dopadale su mu se tetovaže, uradio ih je i nije se pokajao. Kad ga već pominjem, ne mogu da se ne setim da je bio u vezi dugoj manje od dva meseca, kad je istetovirao ime tadašnje devojke. Svi smo se pitali šta mu bi’ da to uradi tako brzo, ali on je osećao da se ni zbog te tetovaže neće pokajati. I, nije – ona je danas njegova supruga.

No, da se vratim „mrzitelju tetovaža“. Mogu da razumem revolt kad neki gest drugih ljudi, na bilo koji način, nekoga ugrožava. Ni sama ne mogu da mirno govorim o ljudima koji, na ovaj ili onaj način, kroje nečiju sudbinu, ali šta me briga da li će neko imati tetovažu ili ne? Čaki kad bih se potrudila, ne bih uspela da nađem nijedan razlog da bih se time bavila, osim ako ne bih nameravala da pišem tekst o tetovažama ili dobila ogromnu želju da, ipak, uradim tattoo.

Međutim, imam dovoljno jak razlog da vas, ponovo, pitam – koje muškarce iz ovih, naših krajeva, smatrate dobrim frajerima? Jednostavno, želim da znam, jer oni koje ćete pomenuti sigurno zaslužuju da u sledećoj godini, u L&Z, budu predstavljeni u rubrici „Iz drugog ugla“. Tri čitateljke koje navedu svog favorita i u komentaru ostave najzanimljivije pitanje za njega, po izboru redakcije, dobiće poklon – Labello Care & Colour, dvoslojni balzam (crveni, roze ili bež) i Labello Lip Butter Vanila & makadamija.

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: PR

Foto: PR

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Labello Care & Colour je dvoslojni balsam, čije je jezgro obogaćeno pantenolom, a spoljašnost nežnim pigmentima boje. Zahvaljujući toj kombinaciji, usne istovremeno neguje i daje im diskretnu nijansu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Labello Lip Butter vanila & makadamija otvoreno pakovanje

 

Labello Lip Butter, koji sadrži ši buter i bademovo ulje, štiti osetljivu kožu usana od isušivanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: