Desert posle ručka: Brzi rolat od jabuka

by | decembar 13, 2015

Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
– 4 veće jabuke
– 4 jajeta
– 1 čaša (od jogurta) šećera
– 1 čaša brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanil-šećer
– 2 kašike ulja
– cimet po ukusu
– šećer u prahu

Priprema:
1. Tepsiju dimenzija 41 x 27 cm obložiti pek-papirom.
2. Jabuke oljuštiti i narendati preko pek-papira, te posuti cimetom po ukusu.
3. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
4. Dodavati jedno po jedno žumance i ulje uz neprestano mućenje, a zatim umešati brašno i prašak za pecivo.
5. Kašikom nanositi preko jabuka i lagano razmazati.
6. Peći na 180°C te proveriti čačkalicom da li je pečeno.
7. Nakon toga kolač prevrnuti na krpu, skinuti pek-papir i umotati ga u rolat, tako da jabuke budu u sredini.
8. Ostaviti da se ohladi, posuti šećerom u prahu i iseći na kolutove.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: