Ukusna i brza poslastica: Topla čokolada sa čilijem

by | januar 7, 2016

Veliki post je završen, te ponovo možemo da uživamo u svim omiljenim slatkišima. Ukoliko očekujete više gostiju tokom današnjeg dana u čijem društvu ćete proslaviti i obeležiti Božić, donosimo vam još jedan brzinski recept za ukusnu poslasticu koju možete napraviti za manje od pola sata…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Egzotičan spoj ljute papričice i zavodljive čokolade oduševiće vaše goste…

Sastojci:
– 100 g čokolade
– 5 dl mleka
– 2 šipke vanile, rasečene po dužini
– 2 kašike meda
– 10 g mlevenog čilija
– 2 g soli
– 5 dl ruma

Priprema:
– Dobro zagrejte mleko sa izvađenim semenom vanile i 10 minuta ostavite da stoji.
– Procedite i mleko ponovo zagrejte.
– Dodajte čokoladu i 1,25 dl vode, i uz mešanje rastopite.
– Dodajte i med, so, čili, rum i dobro promešajte.
– Služi se veoma toplo.

Članak se nastavlja posle reklama

*Umesto štapića vanile, toplu čokoladu po želji možete posuti prahom cimeta.

Tagovi: