Predlog za ručak: Skuša u paradajz sosu

by | januar 14, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 2 veće skuše
– 4 čena belog luka
– 1 velika glavica crnog luka
– 500 g zrelog paradajza
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina
– 1 dl maslinovog ulja

Priprema:
1. Skuše očistiti, glavu i rep odstraniti, a meso iseći na krupnije komade.
2. Potom ribu posoliti i poslagati u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
3. Crni i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju da omekša. Dodati seckani paradajz i nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Zatim povrće izmiksati u blenderu, pa vratiti u šerpu. Sipati malo vode i kuvati dok ne proključa.
5. Pečenu ribu ubaciti u sos od paradajza, posuti peršunom pa sve zajedno kuvati 15 min.

Tagovi: