Desert posle ručka: Čokoladna srca

by | januar 17, 2016
Foto: Posalji recept

Foto: Posalji recept

Sastojci:
250 g brašna
200 ml jogurta
2 jajeta
200 g čokolade
100 g margarina
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
200 g šećera
Ostalo:
100 g čokolade
kokos

Priprema:
1. Penasto umutiti jaja postepeno dodajući šećer.
2. Dodati brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom, pa sve dobro promešati.
3. Otopiti margarin i čokoladu na umerenoj temperaturi, a zatim dodavati prethodnoj smesi uz neprestano mešanje.
4. Na kraju dodati jogurt i sjediniti sve sastojke.
5. Dobijenu smesu sipati u kalup sa oblicima srca i peći u rerni zagrejanoj na 180°C 25 minuta.
6. Otopiti 100 g čokolade, a kokos sipati na tanjir.
7. Srca najpre umočiti u čokoladu, a zatim u kokos. U sredinu srca sipati preostalu čokoladu.

Tagovi: