Turnedo La Prestige

by| jul 29, 2009


Lepota i Zdravlje - recept - Biftek Turnedo La Prestige


POTREBNO JE:

 

Članak se nastavlja posle reklama
  • 2×150 g bifteka

Za varivo:

  • 30 g karfiola,
  • 30 g brokola,
  • 30 g šargarepe,
  • 30 g pomfrita

Za sos:

  • 20 g vrganja,
  • 20 g lisičarki,
  • 30 g guščije džigerice,
  • 10 g špargli, 10 g suvih brusnica,
  • 1 dl espanjol sosa,
  • malo belog vina

 

Članak se nastavlja posle reklama

PRIPREMA:

Biftek se „opeče“ na grilu ili vreloj masnoći, a varivo se skuva na pari. Potom se pripremi sos. Vrganji i lisičarke se proprže na maslinovom ulju. Prethodno se dodaju „opečena“ guščija džigerica i špargle (ukoliko se koriste sveže, treba ih obariti), malo vina, espanjol sos, i na kraju suve brusnice.
SAVET PLUS:

Članak se nastavlja posle reklama

Vodite računa o tome da se meso ne prepeče. Biftek ne sme da podseća na đon, već da bude srednje pečen. Namojte do kraja ispeći ni guščiju džigericu, već je samo „opecite“ sa obe strane. Kalorije: 750 kcal


Tagovi: