Poslastica za danas: Savijača s grožđem

by | februar 3, 2016
Foto: Mica kuvarica

Foto: Mica kuvarica

Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
Za preliv:
– 4 jajeta
– 120 g šećera
– 120 g griza
– 120 ml ulja
– 250 ml jogurta
– 1 vanil-šećer
– 1 prašak za pecivo
Za fil:
– 750 g švapskog sira
– 500 g crnog i belog grožđa
– 75 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 1 jaje
– malo rendane limunove kore

Priprema:
Preliv:
1. Penasto umutite jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Dodajte ulje, jogurt i griz pomešan s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite.
Fil:
1. U dubljoj posudi pomešajte sir, šećer, vanil-šećer, jaje i rendanu koru limuna.
2. Grožđe operite, pa krupnija zrna prepolovite i očistite od semenki.
Finalni postupak:
1. Uzmite jednu koru i poprskajte je s malo ulja.
2. Preko nje stavite drugu koru pa premažite prelivom.
3. Zatim stavite treću koru i ponovo premažite prelivom.
4. Odozgo stavite četvrtu koru, rasporedite fil od sira i pospite grožđem.
5. Lagano umotajte u rolat i stavite u podmazan pleh. Napravite još 4 takva rolata pa ih premažite preostalim prelivom.

Tagovi: