Njoke u sosu od račića

by | novembar 4, 2011

Potrebni sastojci:Njoke u sosu od račića

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

700 g gotovih njoka
350 g očišćenih račića
4 dl neutralne pavlake
2 kašike parmezana
150 g trapista
2 kašike seckanog lista celera
3 kašike ulja
mešavina začina, biber, so

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

1. Njoke obariti u posoljenoj vodi u koju je dodato nekoliko kapi ulja. Potom ih procediti od suvišne tečnosti i ostaviti na toplom.
2. Neutralnu pavlaku sipati u odgovarajuću posudu i kuvati dok ne proključa.
3. Zatim dodati parmezan, rendani trapist, seckani list celera i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi nekoliko minuta i mešati dok se sir ne otopi.
4. Na malo ulja propržiti račiće kako bi porumeneli, procediti ih od suvišne masnoće i dodati u umak od sira.
5 Pripremljen sos od sira i račića preliti preko njoka i polako promešati.

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: