Ražnjići od piletine

by | novembar 9, 2011

Potrebni sastojci:Ražnjići od piletine

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

800 g pilećeg belog mesa
2 plava patlidžana
1/2 kašičice belog luka u prahu
4 kašike paradajz pirea
200 g listova šunke
4 kašike balzamiko sirćeta
prstohvat bosiljka
prstohvat origana
1 dl belog vina
0,5 dl ulja
mešavina začina
so, biber

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

  

 

 

Priprema:

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Pileće belo meso istanjiti tučkom tako da se dobiju veće šnicle.
2. Umutiti paradajz pire, beli luk u prahu, bosiljak, origano i začine po ukusu.
3. Pripremljenom smesom premazati šnicle. Odozgo prekriti listovima šunke i urolovati.
4. Pileće rolade iseći na parčad i nanizati ih na štapiće za ražnjiće.
5. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja te u njemu propržiti ražnjiće sa obe strane, zaliti ih belim vinom i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
6. Patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da pusti sok. Zatim kolutove propržiti u rebrastom tiganju i preliti sa malo balzamiko sirćeta.
7 Gotove ražnjiće poslužiti uz grilovane patlidžane.

 

 

Tagovi: