Salata od pasulja
Potrebni sastojci:
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama
250 g crvenog pasulja iz konzerve
1 veći plavi patlidžan
2 crvene paprike
1 glavica crvenog luka
1 veća konzerva tunjevine
1 kašika senfa
3 kašike balzamiko sirćeta
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Plavi patlidžan i crvenu papriku iseći na štapiće, propržiti na maslinovom ulju, ocediti od suvišne masnoće i ostaviti da se ohlade.
2. Crveni luk iseći na rebarca.
3. Tunjevinu i pasulj izvaditi iz konzerve i ocediti.
4. U većoj posudi sjediniti pasulj, tunjevinu, crveni luk i prženo povrće.
5 Posebno umutiti maslinovo ulje, balzamiko sirće, senf i začine po ukusu, preliti preko salate i polako promešati.
Članak se nastavlja posle reklama